(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Květák zapečený s bešamelem
Potřebné ingredience
Menší květák, 1 vejce, nať libečku, sůl, pepř, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, strouhaný muškátový oříšek, tvrdý sýr, mléko.
Postup přípravy
Květák omyjeme, rozebereme na růžice a krátce povaříme ve slané vodě. Trochu pomačkáme, osolíme, smícháme s vajíčkem a libečkem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Bešamel: Na másle uděláme jíšku, zalejeme mlékem, kvedláme, dokud nevznikne hustá omáčka. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a nahrubo nastrouhaný sýr. Květám pokryjeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a zepečeme v troubě do zlatova při cca 170 stupních.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lejlaaaa
(upraveno)
26. 7. 2010, 14:51
Dnes jsem udělala a dobrůtka děkuji za receptík a hezký den Lenka
MatildaH
(upraveno)
17. 11. 2010, 17:57
@lejlaaaa
Jsem ráda, že chutnalo